postup přípravy:

Nejprve připravte kvásek smícháním 1 dl vlažného mléka, droždí, lžičky cukru a lžičky mouky.

V míse rozdrobte margarín s moukou a přidejte kvásek, vejce, sůl a sýry. Vše důkladně promíchejte a postupně přidávejte zakysanou smetanu a hněťte těsto.

Nechejte těsto kynout na teplém místě po dobu 1 hodiny. Po vykynutí těsto rozválejte na tloušťku prstu a složte do čtverce. Nechte odpočinout 20 minut a poté opět rozválejte na tloušťku prstu.

Vykrojte pagáče a uložte je na plech vyložený papírem. Potřete pagáče vejcem a posypte je sýrem nebo sezamem. Pokud chcete, můžete přidat také ořechy nebo domácí škvarky.

Pečte pagáče 20 minut při teplotě 200 stupňů. Nechte je vychladnout a můžete si je pochutnat. Pagáče mohou být servírovány rovnou z plechu. Přejeme dobrou chuť!