Postup:

Vejce smíchejte s cukrem a solí, vanilkou a mixerem asi 4 minuty šlehejte, dokud nebudou nadýchané.

Nalijte mléko a rozšlehejte.

Mouku proosejeme a promícháme s práškem do pečiva, nalijeme do hmoty a vyšleháme.

Prosejte kakao, šlehejte do hladka.

Plech přikryjte pergamenem a vylijte těsto, rovnoměrně ho rozložte na papír.

Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte sušenku asi 12 minut, zkontrolujte připravenost.

Vyjměte papír z horké sušenky a otočte roli, zakryjte ji ručníkem a nechejte úplně vychladnout.

Změkčené máslo rozšlehejte do nadýchaného stavu, přidejte prášek a vanilin podle chuti, zašlehejte.

Přidejte zakysanou smetanu nebo smetanu a šlehejte, dokud nebude nadýchaná.

Namažte sušenku krémem a stočte ji zpět do role, přikryjte fólií a pošlete ji na 4 hodiny do chladničky.

Podle chuti posypeme cukrem nebo polevou.

Zdroj:povarlol.com