Postup:
Vejce smíchejte s cukrem a solí, vanilkou a mixerem asi 4 minuty šlehejte, dokud nebudou nadýchané.
Nalijte mléko a rozšlehejte.
Mouku proosejeme a promícháme s práškem do pečiva, nalijeme do hmoty a vyšleháme.
Prosejte kakao, šlehejte do hladka.
Plech přikryjte pergamenem a vylijte těsto, rovnoměrně ho rozložte na papír.
Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte sušenku asi 12 minut, zkontrolujte připravenost.
Vyjměte papír z horké sušenky a otočte roli, zakryjte ji ručníkem a nechejte úplně vychladnout.
Změkčené máslo rozšlehejte do nadýchaného stavu, přidejte prášek a vanilin podle chuti, zašlehejte.
Přidejte zakysanou smetanu nebo smetanu a šlehejte, dokud nebude nadýchaná.
Namažte sušenku krémem a stočte ji zpět do role, přikryjte fólií a pošlete ji na 4 hodiny do chladničky.
Podle chuti posypeme cukrem nebo polevou.
Zdroj:povarlol.com