Postup:

Vejce ušleháme s cukrem do pěny, poté přimícháme kakao, ořechy a vymícháme jednotné těsto, které rovnoměrně navrstvíme na plech vystlaný papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova. Upečené těsto srolujeme a necháme vychladnout v papíře.

Varianta krému Nr. 1: Z mléka, pudinkových prášků a cukru (nebo medu) uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout a poté po lžičkách vmícháme našlehané máslo.

Varianta krému Nr. 2: Z mléka a pudinku vyšleháme pudink. Smetanu vyšleháme na šlehačku, smícháme s mascarpone a dosladíme si podle chuti.

Na vychladlé těsto navrstvíme krém a na kraje uložíme celé banány. Potom těsto srolujeme přes banány a trochu zatlačíme, konce těsta můžeme případně přeložit přes banány a krém i tak, že se konce setkají uprostřed a následně se mírně vtlačí dovnitř (tmavá verze). Na vrch natřeme šlehačku a posypeme ořechy nebo čokoládou.

Zdroj:oolinarika.com