postup:
Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a vložte do hrnce se studenou vodou. Přeložte na plamen a přiveďte do varu. Vařte doměkka.
Uvařené brambory sceďte, přidejte asi lžíci másla, trochu oleje, oregano, pepř a sůl.
Rozmačkejte vše vidličkou nebo pretláčadlom na brambory, dokud nezískáte hladké pyré.
Nechte úplně vychladnout. Pyré musí být studené, protože jinak bude směs příliš hladká .
Jakmile je bramborová směs studená, přidejte vajíčko, sýr, mouku a prášek do pečiva. Vše smíchejte a přidejte i šunku nebo salám.
Vše znovu promíchejte.
Formu na bábovku s průměrem 20 cm vymažeme a poprášíte strouhankou. Vložte polovinu těsta dovnitř, přidejte mozzarellu a zakryjte zbytkem těsta.
Nastrouhejte na vrch máslo a pečte při teplotě 180 ° 30 – 35 minut.
Když je povrch zcela zlatý, vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
Necháme vychladnout a následně nakrájíme na plátky.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
zdroj: https://blog.giallozafferano.it