postup:

Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a vložte do hrnce se studenou vodou. Přeložte na plamen a přiveďte do varu. Vařte doměkka.

Uvařené brambory sceďte, přidejte asi lžíci másla, trochu oleje, oregano, pepř a sůl.

Rozmačkejte vše vidličkou nebo pretláčadlom na brambory, dokud nezískáte hladké pyré.

Nechte úplně vychladnout. Pyré musí být studené, protože jinak bude směs příliš hladká  .

Jakmile je bramborová směs studená, přidejte vajíčko, sýr, mouku a prášek do pečiva. Vše smíchejte a přidejte i šunku nebo salám.

Vše znovu promíchejte.

Formu na bábovku s průměrem 20 cm vymažeme a poprášíte strouhankou. Vložte polovinu těsta dovnitř, přidejte mozzarellu a zakryjte zbytkem těsta.

Nastrouhejte na vrch máslo a pečte při teplotě 180 ° 30 – 35 minut.

Když je povrch zcela zlatý, vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

Necháme vychladnout a následně nakrájíme na plátky.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

zdroj: https://blog.giallozafferano.it