Ingredience:

  • 450 ml mléka
  • 4 žloutky
  • půl hrnku cukru
  • 3 ml vanilkového aroma

Příprava:

Vmícháme žloutky s cukrem, přidáme vanilku. Za stálého míchání pomalu přilévejte mléko. Začněte vařit na mírném ohni, míchejte, když začne houstnout, dejte na ještě menší plamen, pokud už smetana ze lžičky neteče, je hotovo.

Základní čokoládový krém

Ingredience:

  • 500 ml mléka
  • 150 g cukru
  • 50 g mouky
  • 100 g kakaového prášku
  • 60 g másla
  • 5 žloutků
  • 2 lžičky vanilkového aroma

Příprava:

Nalijte tři čtvrtiny mléka a vanilkového aroma do misky, která se nezasekává v jídle. Necháme přejít varem, poté stáhneme z ohně a necháme trochu vychladnout. Do jiné mísy přidejte žloutek, cukr a vanilku a vyšlehejte mixérem do krémova. Začněte odlévat studené a vlažné mléko stranou, ale nepřestávejte šlehat. Prosejeme mouku a kakaový prášek, mícháme do hladka. Začněte vařit na mírném ohni, dokud nebude krémová. Odstraňte z ohně, nechte vychladnout. Pokud potřebujete více smetany, stačí ingredience zdvojnásobit. Pokud nepoužijete ihned, dejte do lednice a zakryjte fólií.

Doufáme, že se vám článek líbil a nezapomeňte jej také sdílet se svými přáteli a rodinou.

Zdroj:ketkes