POSTUP

  1. Mouku si smícháme se sádlem a přidáme zbylé přísady. Těsto si vymícháme do hladka. Dejte pozor, aby těsto nemělo příliš řídkou konzistenci. Špatně by se Vám s ním dále pracovalo. Právě díky sádlu, je těsto přesně takové, jaké ho potřebujete. Pokud sádlu nevěříte, dejte máslo.
  2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, zabalíme do fólie a vložíme do lednice zhruba na hodinu.
  3. Jednu část těsta po vychlazení rozválíme na tenčí plát a uložíme na plech vyložený papírem na pečení. Pracujte opatrně. Jinak se Vám těsto potrhá.
  4. Těsto posypeme krupicí a poklademe na něj jablka, oloupaná a nakrájená na tenké plátky.
  5. Z mléka, pudinků a cukru uvaříme pudink klasickým způsobem. Necháme chvíli vychladnout a ještě teplý ho navrstvíme na těsto s jablky.
  6. Druhou polovinu těsta rozválíme a nakrájíme na dlouhé proužky. Ty ukládáme na pudinkovou vrstvu tak, abychom vytvořili mřížku.
  7. Troubu si předehřejeme a moučník pečeme na 180 stupňů zhruba 35 minut. Po upečení můžete zasypat cukrem moučkou.

zdroj: kektes.com