4. Trvalý pocit defekace

Pokud máte neustálý pocit potřeby defekace , který je často pociťován po stolici, pak to také není dobré. Protože nádor může interferovat s úplným vyprázdněním střev.

5. Těžká nebo bolestivá stolice
Tento příznak je také spojen s překážkou vyprazdňování způsobenou otoky.

6. Bolest žaludku

Existuje mnoho důvodů, proč se mohou objevit bolesti břicha.
Pokud je vaše břicho, zejména v dolní části, může to být časná známka růstu nádoru v zažívacím traktu, tlustém střevě nebo konečníku.
Tumor může způsobit zablokování tlustého střeva a omezit průtok krve. To vede k bolestem břicha, které mohou být velmi silné. Tato bolest může také naznačovat, že se rakovina začala šířit do dalších orgánů.
Pokud bolest břicha přetrvává déle než 2 až 3 dny, vyhledejte svého lékaře.

7. Anémie
Anémie je spojena s poklesem červených krvinek (erytrocytů) v těle. Hemoglobin těchto buněk přenáší kyslík do celého těla.
Příznaky anémie, jako je bledá kůže, rychlý nebo nepravidelný srdeční rytmus, dušnost, závratě a studené ruce a nohy, nemusí být brány vážně.

8. Ztráta hmotnosti 
Pokud jste starší 50 let a rychle ztrácíte váhu bez jakéhokoli známého důvodu, je to důvod k obavám.

9. Slabost a únava
Dalším časným příznakem rakoviny tlustého střeva je zvýšená únava, slabost a celková nevolnost. Únavu po splnění náročného úkolu lze očekávat, ale pokud se budete cítit po odpočinku po většinu času unavení a slabí, berte to vážně.
Velké polypy nebo nádory v tlustém střevě mohou vést k anémii z nedostatku železa, která způsobuje nízkou hladinu kyslíku v krvi.

10. Plyn a nadýmání
Většina lidí občas trpí nadýmáním a nadýmáním, ale pokud se problém vyskytne spolu s některými z dalších zde zmíněných příznaků, může to být známka rostoucího nádoru v tlustém střevě.

Tipy, které vám pomohou snížit riziko rakoviny tlustého střeva:
– nezapomeňte do svého jídelníčku zahrnout čerstvé ovoce a zeleninu
– vyhnout se alkoholu nebo to alespoň s mírou.
– přestat kouřit
– cvičit
– zhubnout

Zdroj:Fithacker