Potraviny s vysokým obsahem bílkovin

Mezi tyto produkty patří mléčné výrobky: různé sýry, mléko, zakysaná smetana, tvaroh atd. Bílkoviny se nacházejí také v mase, kuřecím masu, vejcích, rybách a různých druzích ořechů. Jako ošetření můžete použít arašídové máslo, obsahuje také dostatečné množství bílkovin. Ale dávejte pozor na obal, kolik cukru obsahuje.

Proteinové potraviny

Jelikož je však také důležitá umírněnost, přílišná konzumace bílkovin vám nebude k ničemu. Ve skutečnosti může tělo metabolizovat pouze asi 25-30 gramů bílkovin na jedno jídlo. Distribuce bílkovin do různých jídel po celý den proto může účinněji maximalizovat příjem a vstřebávání bílkovin. 

Můžete získat bílkoviny z široké škály potravin, a to i při alergii a citlivosti na potraviny. Jak již bylo zmíněno, kuře je vynikající nízkokalorická forma příjmu živin. Pokud však nejste všežraví, můžete do své stravy zahrnout běžné rostlinné bílkoviny, jako jsou ořechy, čočka, semena, cizrna a černé fazole. 

Snaha o 30 procent kalorií z bílkovin je optimální cíl, který by měl být splněn v každém dietním plánu. Doufáme, že vám tyto informace pomohly. Pokud ano, přejeme vám hodně štěstí a zdraví!

Zdroj.fithacker