postup:
Smícháme hladkou mouku, cukr, sůl a sušené droždí v hluboké misce.
Přidejte horkou vodu a olej. Nejprve se směs smíchá s lžičkou, pak se těsto přenese na plochu a několik minut se mísí rukama. Musí být homogenní, měkké a nelepivé.
Vytvarujte těsto do koule a vložte jej do hluboké misky vymazané olejem. Povrch namažte malým množstvím oleje a zakryjte ho víkem. Nechte kynout na teplém místě 60 minut.
Pak znovu zamieste, přikryjte víkem a nechte znovu narůst: asi 40 minut, dokud se jeho objem zdvojnásobí nebo ztrojnásobí.
Těsto jemně jemně prohněťte a přeneste na pracovní povrch. Rozdělte jej na 4 stejné kousky. Vyformujte do kruhu.
Na pracovní desce posypané moukou vyformujeme na placku o tloušťce asi 1 cm.
pečivo umístěte na podnos vyložený papírem na pečení. Zakryjte čistou utěrkou a nechte 15 minut „odpočívat“.
Namažte povrch vaječným žloutkem.
Posypte strouhaným sýrem.
Pečte 15 – 20 minut v předehřáté troubě na 180 ° C.
Po vyjmutí z trouby jejich namažte kouskem másla.
Nechte mírně vychladnout a pak podávejte!
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:dobrenoviny.sk