Zubní pasta nejen na zuby

Možná jste to o ní netušili, ale stejně, jako dokáže zubní pasta vyčistit vaše zuby, zvládne i úplně jiné povrchy. Například na bílé gumové části tenisek je nepřekonatelná. Naneste zubní pastu na starou zubní kartáček a vyčistěte ní tyto části tenisek. Budou opět jako nové. Zubní pasta je také skvělým prostředkem na připálenou žehličku.

Zapáchající odpad? žádný problém

Pokud se z vašeho odpadu šíří nepříjemný zápach, lepší než chemické prostředky z obchodu, vám poslouží obyčejný citron. Stačí, když do odpadu nasypete strouhanou citronovou kůru a zalijete horkou vodou.

Došel vám saponát na nádobí? Vyrobte si svůj vlastní!

Potřebujete 1 a ½ šálku horké vody, ½ šálku nastrouhaného mýdla, 1 lžíci octa, 1 lžičku sody na praní a několik kapek esenciálního oleje. Všechny ingredience stačí smíchat, důkladně promíchat a nechat vychladnout. Pro ještě jednodušší verzi domácího saponátu stačí smíchat citronovou šťávu a jedlou sodu. Smíchejte obě suroviny a získáte skvělý přírodní prostředek na čištění nádobí.

Staré punčochy nevyhazujte

Pokud se vám na punčoše udělalo očko, nemusí to znamenat, že nutně patří do koše. Právě naopak, můžete ji skvěle využít. Poslouží například při hledání drobností, které vám spadly na zem, nebo do hustého koberce. Stačí, když punčochu navléknete na troubu od vysavače a máte jistotu, že vaše šperky či jiné drobnosti neskončí v kapse spolu s nečistotami. Stejně poslouží punčochy při čištění porcelánu nebo skla. Skvěle vyčistí i zrcadlo či jiné skleněné povrchy v bytě.

Punčochy byste měli nosit iv autě. Pokud se vám totiž roztrhne klínový řemen, punčochy poslouží jako první pomoc, dokud dorazíte k nejbližšímu servisu.

Skvrny zvládnete levou-zadní

Pokud se vám na oblečení nebo na ubruse objevila skvrna od špenátu, pomůže další zelenina – brambor. Potřete skvrnu rozkrojeným bramborám a potom vyperte jako obvykle.

Na skvrny od kakaa výborně funguje obyčejné teplé mléko. Naneste ho na skvrnu a jemně vklepejte do vnitřku vláken. Pak vyberte jako obvykle.

Brambora vám pomůže i při čištění mlýnku na maso. Abyste si usnadnili práci, poté, co skončíte s mletím masa, semelte v mlýnku surový brambora. Výsledek je skvělý a stejně to funguje iv případě čištění struhadla na sýr.

Voda, která zůstane po vaření brambor pomůže perfektně vyčistit linoleum.

Zdroj:Baxterz.sk