postup:

  1. V teplém mléce rozpustíme lžičku cukru, přidáme droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek.
  2. Do misky dáme vajíčka, 100 g másla a promícháme. Přidáme i špetku soli a postupně přidáváme mouku, kterou jsme přeseli přes síto. Přidáme kvásek a zpracujeme těsto. Necháme ho kynout jednu hodinu.
  3. Připravíme si menší formu (20×20 cm), kterou pořádně vymažeme máslem.
  4. Zpracované těsto navrstvíme do formy a rozložíme jej. Ruce si potřete olejem a těsto rovnoměrně rozmačkejte do formy. Necháme kynout cca půl hodinu.
  5. Po půl hodině si znovu ruce pomastíme olejem a prstem uděláme dírky.
  6. 50 g másla jsme smíchali s cukrem a pomocí lžíce tuto směs namačkáme do dírek.
  7. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu.
  8. Pak koláč vyjmeme propícháme párátkem a zalijeme smetanou. Vrátíme zpět do trouby na dalších cca 10 minut.

Nejlepší je ještě horký. Je velmi šťavnatý a chutný.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts