Příprava:

1. Do vody přidejte cukr, dejte na oheň a nechte vařit.

2. Hlavičky cibule nakrájejte na čtvrtky, kořen zázvoru nasekejte a obojí přidejte do oslazené vody. Když se směs znovu vaří, přidejte kurkumu a snižte teplotu na minimum.

3. Směs necháme vařit, dokud se množství vody nesníží na polovinu. Poté sceďte a nalijte do skleněné nádoby. Když úplně vychladne, dejte do lednice.

4. Užívejte dvě čajové lžičky elixíru ráno nalačno a večer dvě hodiny po jídle.

Přetrvávající kašel je charakteristickým příznakem bakteriálních nebo virových infekcí dýchacích orgánů, který je doprovázen hustým sekretem v krku, dutinách a plicích, který ulpívá na stěnách našich průdušek a je velmi obtížné jej vypuzovat.

Zdroj:dnevno.hr