Postup:

1. Nastavte troubu na 190 stupňů.

2. Na velké pánvi zahřejte na středním ohni olivový olej. Přidejte cibuli a smažte asi 3 minuty, dokud nebude měkká.

3. Přidejte česnek, italské koření a mleté ​​maso na pánev. Smažte osm minut a míchejte v pravidelných intervalech.

4. Smíchejte rajčatovou omáčku, rýži, sůl a pepř ve velké misce a dobře promíchejte.

5. Vytáhněte pekáč a na dno vložte třetinu zelí. Poté přidejte třetinu mletého masa a nakonec třetinu rajčatové omáčky. Opakujte to ještě dvakrát, jako lasagne.

6. Masový vývar zalijte směsí zelí a mletého masa. Formu zakryjte hliníkovou fólií.

7. Formu vložte do trouby a pečte 1 hodinu a 15 minut.

8. Vyjměte formu a posypte mozzarellou.

Zelný pudink je věčná švédská klasika, ale díky tomuto receptu je alespoň trochu modernější, ale přinejmenším stejně dobrý.

Neváhejte a sdílejte tento recept na Facebooku se svými přáteli – možná k tomu budete v blízké budoucnosti pozváni!

Zdroj:Newsner

ZANECH STOPU

Please enter your comment!
Please enter your name here