Postup:
1. Nastavte troubu na 190 stupňů.
2. Na velké pánvi zahřejte na středním ohni olivový olej. Přidejte cibuli a smažte asi 3 minuty, dokud nebude měkká.
3. Přidejte česnek, italské koření a mleté maso na pánev. Smažte osm minut a míchejte v pravidelných intervalech.
4. Smíchejte rajčatovou omáčku, rýži, sůl a pepř ve velké misce a dobře promíchejte.
5. Vytáhněte pekáč a na dno vložte třetinu zelí. Poté přidejte třetinu mletého masa a nakonec třetinu rajčatové omáčky. Opakujte to ještě dvakrát, jako lasagne.
6. Masový vývar zalijte směsí zelí a mletého masa. Formu zakryjte hliníkovou fólií.
7. Formu vložte do trouby a pečte 1 hodinu a 15 minut.
8. Vyjměte formu a posypte mozzarellou.
Zelný pudink je věčná švédská klasika, ale díky tomuto receptu je alespoň trochu modernější, ale přinejmenším stejně dobrý.
Neváhejte a sdílejte tento recept na Facebooku se svými přáteli – možná k tomu budete v blízké budoucnosti pozváni!
Zdroj:Newsner