Příprava: Zelí zbavte první vrstvy listů, ořízněte kořeny a omyjte, poté nastrouhejte na větší pánev. Papriky očistíme od stopek a semínek , omyjeme a urovnáme na plech vyložený bavlněnou utěrkou, aby pěkně oschly. Zelí přendejte do mísy, poté postupně osolte dvěma lžícemi soli a promíchejte rukama, aby se dostalo všude. Nechte asi hodinu odstát.

Sušené papriky zevnitř trochu osolíme, urovnáme na pánev a necháme asi hodinu odstát.

150 g soli rozpusťte v 5 litrech vody a míchejte, dokud se úplně nerozpustí. Papriky naplňte až po vrch zelím a uložte do plastové nádoby. Pokud vám zbylo trochu zelí, naaranžujte je přes a mezi papriky. Poté zalijte osolenou vodou, kterou jste předtím rozmíchali.

Přikryjeme talířem, přitlačíme a necháme 15 dní odležet . Poté připraveno ke konzumaci.

Zdroj:youtube