Prospívá nervovému systému a správnou oxygenaci mozku. Tato poloha zlepšuje paměť, protože se při tom prokrvuje mozek.

Bude se vám lépe spát. V této poloze z vás opadne všechno napětí, uklidníte se a bude se vám spát mnohem lépe.

Zabiják stresu a napětí. Pokud jste podráždění, naštvaní, nebo ve stresu zkuste jako terapii tuto polohu. Po 15-ti minutách se budete na svět dívat jinak, s klidnou myslí, bez stresu a nervozity. Této změny si hned všimne i vaše okolí.

Mnozí lidé popisují, že po 15-ti minutách jsou jako znovuzrození.

Základem je pohodlné oblečení a dostatek prostoru. Nejlepší bude, když si nohy opřete o zeď a uvolníte ramena. Postačí vám i 15 minut, během kterých neděláte absolutně nic, jen ležíte se zvednutýma a nataženýma nohama.

Výsledkem bude výrazné eliminování několika problémům, které trápí snad každého z nás. Po příchodu z práce vám proto pomůže zrelaxovat doslova nicnedělání s nohama nahoru!

Výborným tipem je spojit tuto polohu s jednoduchým procvičením očí, které zároveň působí uvolňující a relaxačně. Zavřete oči a zkuste 30 sekund otáčet ve směru hodinových ručiček a potom proti směru hodinových ručiček.

Pokud si v této poloze podložíte i pánev, můžete rychle uvolnit napětí v oblasti pánve a dolní páteře. Také je to skvělý způsob, jak uvolnit bolestivý sedací nerv.