Jak funguje pampeliškový kořen
Pampeliškový kořen ( česky pampeliška) účinkuje na rakovinné buňky tím způsobem, že v nich vyvolává apoptózu neboli programovou smrt poškozené buňky.
Jinými slovy, rakovinné buňky spáchají sebevraždu, přičemž nedojde žádným vedlejším nežádoucím účinkem na buňky zdravé.
Ačkoliv výzkum v této oblasti i nadále pokračuje, dosavadní výsledky ukazují hodně potenciálu při využití kořene pampelišky na léčbu onkologických onemocnění.
Recept na čaj z kořene pampelišky
Na přípravu čaje budete potřebovat sušený nebo čerstvý kořen pampelišky.
Čerstvý kořen pokrájejte na menší kousky. U sušeného to není třeba dělat, protože je už obvykle před sušením pokrájený.
Do 2,5 až 3 dcl sklenice vložte 2 čajové lžičky sušeného nebo 4 čajové lžičky čerstvého kořene a zalijte ho vařící vodou.
Pohár překryjte pokličkou a nechte louhovat zhruba 10 až 15 minut. Následně čaj sceďte a můžete jej konzumovat.
Užívejte 1 až 3 takové sklenice čaje denně. Doba užívání není stanovena, berte ho podle potřeby až do vyléčení nebo ústupu onemocnění.
Zdrojdomacaliecba,sk