Jak funguje pampeliškový kořen

Pampeliškový kořen ( česky pampeliška) účinkuje na rakovinné buňky tím způsobem, že v nich vyvolává apoptózu neboli programovou smrt poškozené buňky.

Jinými slovy, rakovinné buňky spáchají sebevraždu, přičemž nedojde žádným vedlejším nežádoucím účinkem na buňky zdravé.

Ačkoliv výzkum v této oblasti i nadále pokračuje, dosavadní výsledky ukazují hodně potenciálu při využití kořene pampelišky na léčbu onkologických onemocnění.

Recept na čaj z kořene pampelišky

Na přípravu čaje budete potřebovat sušený nebo čerstvý kořen pampelišky.

Čerstvý kořen pokrájejte na menší kousky. U sušeného to není třeba dělat, protože je už obvykle před sušením pokrájený.

Do 2,5 až 3 dcl sklenice vložte 2 čajové lžičky sušeného nebo 4 čajové lžičky čerstvého kořene a zalijte ho vařící vodou.

Pohár překryjte pokličkou a nechte louhovat zhruba 10 až 15 minut. Následně čaj sceďte a můžete jej konzumovat.

Užívejte 1 až 3 takové sklenice čaje denně. Doba užívání není stanovena, berte ho podle potřeby až do vyléčení nebo ústupu onemocnění.

Zdrojdomacaliecba,sk