postup:
Do mísy si dáme vajíčka, přidáme jogurt, cukr, přilijeme mlék o, olej a vše smícháme metličkou. Pak přidáme mouku, citronovou kůru a prosátý kypřící prášek. Opět vymícháme.
Vypeckované třešně posypeme práškovým cukrem a zamícháme do těsta. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
Uvaříme si hustý vanilkový pudink a vrstvíme ho na koláč v malých hromádkách, které nabíráme lžící. Na každou hromádku pudinku položíme jednu třešeň (může být i se stopkou).
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 ° C (v horkovzdušné troubě) nebo 175 ° C (v klasické troubě). Doba pečení je asi 30 – 35 minut. Po uplynutí této doby uděláme test párátkem, zda není koláč zevnitř surový. Hotový koláč vyklopíme a přeneseme na tác. Posypeme práškovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.
Přejeme dobrou chuť!
Zdroj.Dobrenoviny.sk