Příprava:

Smíchejte cukr a droždí v misce, přidejte vodu a promíchejte. Odložte na 10 minut.

Po stání přidáme mouku a sůl. Míchejte, dokud nejsou ingredience dobře kombinovány. Můžete použít mixér nebo to udělat ručně.

Mísu pevně zabalte do potravinářské fólie a odložte na teplé místo asi na hodinu a půl, aby těsto kynulo.

Poté, co se zvedne, vytvořte na pomoučeném stole nebo povrchu bochník, který odpovídá tvaru nádoby, a umístěte jej do středu.
 

Zakryjte víkem a vložte do studené trouby na střední polici.
 

 
U horního a spodního ohřívače nastavte teplotu na 190 stupňů. Nezapínejte horký vzduch. Pečte po dobu 30 minut, poté odstraňte víko a nasaďte dalších 40 minut.
 

 
Zkontrolujte, zda je chléb uvnitř upečený.
 

 
Pokud na tyčince nic nezbylo, vyjměte ji z trouby a vyjměte chléb z pánve. Položte jej na hadřík, přikryjte jiným a nechte jej vychladnout.
 

 

Zdroj.youtube