postup:

Jako první si připravíme krém . Do hrnce dáme 2/3 mléka, škrob, mouku, cukr a vymícháme metličkou do hladka. Vmícháme žloutky a přidáme i zbylé mléko. Za stálého míchání uvaříme hustý krém. Odstavíme ho ze sporáku, přidáme změklé máslo a vanilkový cukr. Důkladně promícháme, přendáme do čisté misky a zakryjeme potravinářskou fólií.

Formu na pečení si vymažeme a dno pokryjeme pečícím papírem.

Nyní si připravíme čokoládové těsto. Do mísy dáme vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme horkou vodu a vyšleháme do pěny. Přidáme mléko, olej a pořádně vymícháme. K této hmotě si prosejeme mouku s kakaem a kypřícím práškem. Šleháme při nízkých otáčkách dokud nebude mít těsto hladkou krémovou konzistenci. Těsto rovnoměrně nalijeme do vymazané formy.

Dáme péct do předehřáté trouby na 180 ° C a pečeme asi 35 – 40 minut. Mezitím si smícháme pomerančovou šťávu s cukrem, hotový koláč rovnoměrně propícháme párátkem a pokropíme pomerančovou šťávou. Ve vodní lázni si rozpustíme nalámanou čokoládu a připravíme si polevu. Vychladlý krém si přendáme do větší mísy, přidáme šlehačku a šleháme dokud není jemný. Na závěr přidáme ještě 1/3 šálku mléka a opět vyšleháme. Krém si rozdělíme na 2 části a jednu část smícháme s rozehřátou čokoládou.

Na těsto navrstvíme nejprve vanilkový krém, vyrovnáme a navrch rozetřeme ozdobnou stěrkou čokoládový krém.

Odložíme do lednice na několik hodin, nejlépe na noc. Potom odstraníme boční stěny formy, nakrájíme a podáváme. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj:dobrenoviny.sk