Postup:

Nejprve si připravíme brambory, které oloupeme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka.

Po uvaření scedíme všechnu vodu a brambory rozmačkáme na jemnou masu. Necháme je vychladnout až na pokojovou teplotu, aby se nám s nimi lépe pracovalo.

Pak k nim vysypeme hladkou mouku s trochou soli a také přidáme nastrouhaný parmezán.

Vše důkladně promícháme až vytvoříme jednotnou hmotu. Pokud se nám masa zdá řídká a nepracuje se s ní dobře, přidáme ještě menší množství mouky.

Pak si připravíme pracovní desku, kterou posypeme trochou mouky a vyválíme na ní těsto do tvaru kruhu.

To následně krájíme na pravidelné trojúhelníky, podobně jako pizzu. Na konec každého kousku nasypeme trošku nastrouhaného tvrdého sýra. Plátek bramborového těsta pak srolujeme.

Jednotlivé rohlíčky pak pokládáme na pánev s rozehřátým olejem a smažíme do zlatova.

Sýrové rohlíky následně pokládáme na papírové ubrousky, které odsají přebytečný olej.