6. Spálené dno

6_výsledek

Drhnout spálené jídlo ze dna hrnce nebo pánve je neuvěřitelně obtížná práce. Abyste to usnadnili, zkuste vydrhnout co nejvíce jídla, poté přidejte 0,5 šálku sody, podlejte vodou a povařte. V případě potřeby postup opakujte dvakrát.

7. Sladká rajčata

7_výsledek

Posypáním jedlou sodou na půdu kolem keřů rajčat způsobíte, že budou mnohem sladší.

8. Forma na knihy

8_výsledek

To se stane, když knihy začnou kvést z nedostatečné péče. Mezi stránky můžete posypat nějakou sódu a dát ji do papírového sáčku. Nechte to ležet několik dní. Poté vyjměte plíseň a zahřejte ji na slunci. A nezapomeňte v budoucnu knihy správně ukládat.

9. Bolest ze spáleniny

9_výsledek

Nalijte šálek jedlé sody do vodní lázně o pokojové teplotě. Bolest z popálenin zmizí a bude se cítit lépe.

10. Loupání kůže u kojenců

10_výsledek

U dětí se kůže na hlavě často začíná odlupovat. Soda také pomůže. Rozpusťte pár čajových lžiček jedlé sody a 1 lžičku přímo do dlaně. voda. Postiženou oblast jemně vydrhněte, aby se nedostala do očí dítěte. Poté otřete hlavu vlhkým hadříkem. Opakujte postup po dobu 2-3 dnů.

11. Vředy v ústech

11_výsledek

Chcete-li hojit boláky v ústech, vypláchněte si ústa roztokem 1 čajové lžičky sody bikarbóny ve sklenici teplé vody každé 2 hodiny.

12. Vyčistěte mikrovlnnou troubu

12_výsledek

Vložte sklenici vody s 1 lžící jedlé sody do mikrovlnné trouby a zapněte ji na maximum po dobu 3–5 minut. Poté lze veškeré nečistoty ze stěn jednoduše opláchnout měkkým hadříkem.

13. Špinavé stěny

13_výsledek

Jakékoli skvrny na stěnách (tapety, dokonce i omítka) se hodí k sodě. K tomu vezměte jedlou sodu vlhkým hadříkem a otřete skvrnu, poté opláchněte vodou a nechte stěnu zaschnout.

14. Bolest žaludku

14_výsledek

Soda je alkálie, což znamená, že dokonale neutralizuje kyseliny. Pomůže zejména vyrovnat pH potravin, které zvyšují kyselost. Malá špetka jedlé sody hodená do kávy, pomerančového džusu nebo pokrmu z rajčat zabrání křečím v žaludku a pálení žáhy

15. Uhryznutí hmyzem

15_výsledek

Kousnutí hmyzem, zejména během letní sezóny, způsobuje velké potíže. Chcete-li zmírnit svědění, smíchejte pár lžiček jedlé sody s několika kapkami vody, abyste vytvořili hustou kaši. Naneste tuto směs na postiženou oblast a nechte ji zaschnout, poté setřepejte. Tento lék také pomůže zmírnit otoky včelím nebo vosím bodnutím.

[easy_ad_inject_1]

16. Tráva mezi dlaždicemi

16_výsledek

Abyste zabránili klíčení trávy mezi dlaždicemi ve vaší zahradě, posypte podél spár mezi dlaždicemi trochu jedlé sody.

17. Vůně nohou

17_výsledek

Pocení nohou a zápach zmizí, pokud je pravidlem namočit si nohy jedlou sodou. Přidejte 2–3 lžíce jedlé sody do 5 litrů vody. Nechejte nohy 15–20 minut sedět a poté je otřete dosucha. To pomůže nejen zahnat vůni, ale také bojovat proti plísním nohou.

Zdroj:Marketium