Někdy je těžké na pohled rozeznat, zda jde o voskované nebo nevoskované jablko, a tak je zde jednoduchý způsob, jakým to zjistíte. Stačí, když jablko ponoříte do horké vody.

No a právě tehdy se může ukázat vrstva vosku, kterou je jablko ošetřené a konzervované. Pokud se tedy vosku chcete zbavit (vždyť kdo by ho chtěl jíst?), Budete potřebovat více než jen horkou vodu.

K odstranění vosku z jablek budete potřebovat jedlou sodu, citronovou šťávu a vlažnou vodu. Jablka dejte do mísy a dejte na ně vrstvu sody. Potom pokapejte citronovou šťávou a nechte chvilku působit.

To však na zbavení se vosku stačit nebude. Budete ho muset odstranit i mechanicky, nejlépe pomocí zubního kartáčku. Pak je už jen opláchněte ve vlažné vodě, otřete a můžete jíst.

Pokud se vám tímto čistícím procesem velmi nechce projít, vybírejte si jablka, které jsou bio?

Zdroj:somzena.sk