Léčba demodektického svrabu může trvat 1 až 3 měsíce. Vše závisí na individuálních charakteristikách organismu. Nejprve je pokožka externě ovlivněna dezinfekčními léky, které odstraňují nadměrné vylučování mazových žláz z povrchu, odpadní produkty roztočů a zmírňují zánět.

Poté, co začnou stimulovat tělo léky, které posilují imunitní systém, a vitamínovými přípravky, které obnoví obranyschopnost těla. V nejextrémnějším případě se lékaři navíc uchylují k protizánětlivým a antibakteriálním lékům pro vnitřní použití.

Průběh demodikózy usnadní správnou kosmetickou péči o pokožku . Kůže musí být důkladně očištěna od mazu a potu nejméně dvakrát denně. Pravidelné hloubkové čištění pokožky chemickými peelingy, maskami, peelingy a gomážemi pomůže včas odstranit odumřelé částice pokožky a vyčistit ucpané póry. Tím se výrazně sníží populace klíšťat.

Je třeba vyloučit zahřívací procedury – sauna, parní lázně, masky, které vyvolávají nadměrnou vazodilataci. V tomto případě bude nejlepším řešením aktivní hydratace – pokožka získá další podporu během agresivní terapie.

Budete muset zapomenout na přírodní plniva do polštářů a přikrývek. Roztoč se v syntetických plnidlech zakoření mnohem méně. Upřednostňujte polštáře s polstrováním z polyesteru, vyměňte všechna ložní prádlo a denně je žehlete horkou žehličkou. Ano každý den!

Fyzioterapeutické procedury, jako je kryomasáž, urychlí vaše zotavení. Podporují zrychlené hojení a zotavení, zlepšují mikrocirkulaci pokožky.

Je důležité neopustit léčbu ani po úplném uzdravení. Pokračujte v provádění lékařských a preventivních opatření po dobu dalšího měsíce. To vám ušetří možné relapsy.

Věnujte zvláštní pozornost své hygieně a hygieně svých blízkých. Pamatujte, že nejlepší léčba je prevence! Být zdravý.

Zdroj:Takprosto.cc