Způsob přípravy:

  • Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  • Smíchejte všechny přísady a uzavřete v čisté nádobě.
  • Před použitím sirupu počkejte alespoň 12 hodin.
  • Po uplynutí času sceďte a uložte na tmavé a chladné místo.

Jak používat sirup

V závislosti na vašich potřebách použijte následující dávky česnekového extraktu:

  • Pro profylaxi :  5 kapek sirupu denně.
  • V případě onemocnění : 1 polévková lžíce sirupu ve dvouhodinových intervalech až do úplného zotavení.

Výhody zdraví

Účinnost této metody je dána přísadami obsaženými v sirupu. Med jako zdroj vitamínů, minerálů a enzymů účinně podporuje přirozený imunitní systém v boji proti volným radikálům, protože obsahuje antioxidační látky. Díky svým protizánětlivým a antibakteriálním vlastnostem navíc přináší úlevu od nachlazení, kašle a dalších neduhů typických pro podzimní a zimní auru. 

Stejně jako med  má i jablečný ocet silné antibakteriální a antivirové vlastnosti, díky čemuž posiluje tělo stimulací k boji s viry a patogenními bakteriemi.

Tato složka je bohatá na mikroživiny, enzymy a bakterie, které pozitivně ovlivňují celkové zdraví. A hlavně  česnek působí jako přírodní antibiotikum. Jeho široká škála baktericidních aktivit pouze neutralizuje škodlivé mikroorganismy.

Díky tomu je účinnější než chemická činidla snadno předepsaná lékaři. Byly také potvrzeny fungicidní vlastnosti česneku. Díky allicinu v česneku (desetkrát účinnější než penicilin) ​​je agentem číslo 1 v boji proti virovým infekcím.

Zdroj:babcineprzepisy.pl