Jak to tedy funguje?

Kyseliny v kávě (zejména kyselina cholorogénová) účinkují na náš žaludek tak, že podpoří vylučování vyšší hladiny žaludeční kyseliny a celkově kyselin v trávicím traktu. To vede žaludek k tomu, aby svůj obsah rychleji přesunul do střev. Tam ale účinky kávy nekončí.

Další výzkum totiž ukázal, že káva má účinky i na pohyby v tlustém střevě a to už za čtyři minuty od konzumace. Dokáže zvednout hladiny cholecystokininu a gastrinu, což jsou klíčové látky při rozkládání potravy a jejím následném vylučování z trávicího traktu.

závěr

Zdá se tedy, že určité látky v kávě (ne kofein) dokáží stimulovat tvorbu kyselin v našem trávicím traktu. Kombinace těchto kyselin způsobuje, že obsah našeho žaludku se zpracovává a přesouvá do tlustého střeva mnohem rychleji, (už za čtyři minuty) než při konzumaci jiných potravin a nápojů.

Zdroj:somzena.sk