Příprava

Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mléko, olej a další kakao, prášek do pečiva a mouku, nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 200 stupních 15-20 minut.

Z bílků ušleháme tuhý sníh.10 lžic cukru (doplna) ušleháme se 4 lžícemi vody.Do vyšlehaných bílků přidáme 12 lžic cukru a dobře ušleháme.Ušlehaný cukr pomalu vléváme do sněhu a průběžně šleháme.Hmotu bude nabývat na objemu, proto je dobré to dělat ve velké míse

Vyndejte sušenku z trouby a snižte teplotu na 130 stupňů.Sušenku rovnoměrně rozetřete a vraťte do trouby na dalších 10 minut.

Koláč vyndáme z trouby a potřeme čokoládovou polevou.Ihned nakrájíme na kostičky.

Vzhledem k tomu, že mnoho lidí má v šaumu hodně cukru, snížila jsem ho tak, jak je nyní v receptu.V originále bylo 15 v bílcích a 12 ve šlehačce.

Sami se rozhodnete, jak se vám to líbí. Moji rodinní příslušníci ho mají rádi velmi sladké, proto ho dělám podle původního receptu.Pokud snížíte cukr ještě více než já, měli byste si dát pozor, aby se šaum mohl „položit“, t.j. nevím jak bude vypadat druhý den.

*odstřeďování – Jde o cukr a trochu vody a mícháte na mírném ohni, dokud se krystalky cukru nerozpustí. Nemusíte tedy dělat karamel.

Zdroj.coolinarika