Deodorant

Pro mnohé je problém odstranit po vaření a pečení některých potravin zápach, který po procesu zůstává v místnosti. K tomu si snadno pomůžete tabletou na mytí nádobí.

Vezměte větší nádobu a naplňte ji asi do 1/4 vody, vložte do ní tabletu a zapalte. Vůně jídla bude minulostí a svěží vůně zůstane až poté.

Hnědé skvrny

Skuteční fanoušci čaje dobře vědí, jak ošklivé skvrny může čaj zanechat v šálcích a džbánech. Není snadné se těchto skvrn zbavit, ale pokud máte doma dřezový tablet, uspějete.

Naplňte džbán vroucí vodou a vhoďte do něj tabletu, kterou v ní nechte rozpustit. Naplňte je do příslušných kelímků a sklenic a nechte v nich alespoň 1 hodinu odstát. Otřete houbičkou a důkladně opláchněte.

Žluté skvrny na vrcholcích

Jednou z nejodolnějších skvrn jsou nažloutlé skvrny od potu na oblečení. Velmi obtížně se odstraňují, ale i zde pomáhá dřezová tableta. Pokud takové kousky dáte do pračky, položte k nim tabletu do myčky a vaše oblečení bude na konci programu opět bez skvrn.


Hrnce, pánve

Pokud máte nádobí nebo pánev, ve které se jídlo připálilo a nemůžete je nijak poškrábat, obraťte se na tabletu do myčky.

Do dotyčného hrnce dejte trochu vody, vložte do něj tabletu, dejte na sporák a začněte ohřívat na střední nebo vysoký stupeň. Nechte pár minut povařit, pak protřete a bude jako nový věk.

Pokud se vám tento článek líbil, nezapomeňte jej sdílet se svými přáteli!

Zdroj:mandarynka.com