Mol potravinový

Pokud ponecháte mouku, obiloviny nebo rýži otevřenou v komoře, můžete skončit s těmito nechtěnými škůdci v jídle. Existuje však jednoduchý způsob, jak své jídlo ochránit.

Zdá se, že moli opravdu nemají rádi zápach bobkový listů nebo hřebíčku. Položte na mouku nebo vrchní část dóz, ve kterých jídlo skladujte hřebíček nebo bobkový list.

Domácí prostředek proti molům od čtenářky – funguje i na mola šatovou!

Tento recept je velmi jednoduchý a pomůže vám udržet mole daleko od vašich věcí a nábytku. A je to super i pro lidi, kterým zapáchá ocet, toto i pěkně voní!

potřebujeme:

Filtrovaná voda – 200 ml

Hřebíček – 20 až 30 do oblastí

Běžný alkohol – 300 ml

postup:

Dejte vařit vodu a přidejte do ní i hřebíček – vařte 5-10 minut. Pak přelijte do láhve a nechte vychladnout. Nakonec už jen přidat alkohol, promíchat a je to. Nastříkejte do potravinové skříňky, kuchyňské linky, nebo i do skříně. Je to i výborná prevence škůdci – mně to pomohlo s molo, ale prý to funguje i jiných škůdců. Někteří lidé s tím stříkají rámy oken a dveří, aby jim dovnitř nenaliezli pavouci a broučci. Zkuste, za mě určitě doporučuji. 🙂

Lenka Valachová

klíště

Kleště mohou být velmi rozdílné co do velikosti a barvy. Je velmi důležité chránit sebe, rodinu a domácí mazlíčky před tímto nebezpečným škůdcům, který může být někdy až smrtelně nebezpečí.

Repelent pro lidi

Smíchejte 20 kapek Geranium esenciálního oleje (olej z růžového muškátu), 10 kapek oleje z citronové trávy, 5 kapek levandulového esenciálního oleje, 5 kapek citronového esenciálního oleje a 1 polévkovou lžíci alkoholu a zředí 100 ml octa nebo destilovanou vodou. Přelijte do rozprašovací láhve. Dobře protřepejte a rozstrekujte na oděv vždy před odchodem do přírody .

Repelent pro psy

Smíchejte 20 kapek Geranium esenciálního oleje  a mátového oleje s 2 lžičkami mandlového oleje a dejte několik kapek na obojek vašeho pejska. Nepoužívejte na kočky a těhotné zvířátka.

zahradní škůdci

Mšice, roztoče a jiné zahradní škůdci mohou na vaší zahradě napáchat velké škody . Toto může zachránit úrodu a vyhnat ze zahrady nezvaných obyvatel.

Smíchejte v mixéru 1/2 šálku nakrájených pálivých papriček s 1/2 šálkem česneku nebo cibule – dokud nevznikne pasta. Pastu smíchejte s 500 ml teplé vody. Nechte odstát 24 hodin na teplém místě a postříkejte touto směsí napadené rostliny. Pokud ji smícháte s 2 lžičkami mandlového oleje a dáte pár kapek na obojek vašeho pejska, máte perfektní zbraň proti blechám.

mravenci

Mravenci mohou být velmi nepříjemné a najednou se objevují odnikud, často se plíží na místa ve vaší kuchyni nebo komoře. Pokud se mravenci dostanou do vaší kuchyně, tady je způsob, jak je z ní dostat.

Zdá se, že mravenci zcela nenávidí vůni skořice . Nasypte skořicový prášek do oblastí, kde si myslíte, že mravenci najdete. K dosažení efektivnějších výsledků můžete k skořicová prášku přidat i skořicový éterický olej. Jako vedlejší účinek získáte ve svém domě velmi pěknou vůni.

zdroj: brightside.me