postup:

Nejdříve si připravíme kvásek. Ve vodě rozdrobíme droždí a rozmícháme cukr. Do druhé misky nasypeme mouku, sůl, kmín a přidáme i olej a nakonec i kvásek.

Rukama prohněteme hladké, vláčné těsto a vypracujeme bochník, který jen posypeme trochou mouky a necháme vykynout.

Když těsto zdvojnásobí svou velikost, prohněteme ho rukama a přendáme na plech vyložený papírem na pečení (papír je dobré trochu navlhčit vodou).

Těsto protáhneme do tvaru bochníku nebo placky o tloušťce asi 2 cm.

Povrch rovnoměrně potřeme směsí sádla, utřeného česneku a vody. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodinu při teplotě 180 stupňů.

Vyjmeme z trouby, potřeme trochou studené vody a necháme vychladnout na roštu, přikryté utěrkou.

Tip:ch Před pečením jsem do těsta zapíchla pár česnekových stroužků nakrájený na poloviny.

My s manželem milujeme česnek a takové vylepšení nám velmi chutná. Také jsme placku posypali ještě trochou kmínu. Přejeme vám dobrou chuť!

Kamila D.