7 zdravotních výhod skořicového oleje

ledviny

Skořicový olej má ochranný účinek na ledviny. Dokáže chránit ledviny před poškozením toxiny v životním prostředí a snižuje zátěž na ledviny.

cukrovka

Přidejte 1 kapku skořicového oleje na jídlo po jeho dovaření nebo ji přimíchejte do salátu. Pouze jedna kapka tohoto oleje pomáhá snižovat hladinu glukózy v krvi a má stimulační účinek na slinivku. Olej ze skořicové kůry totiž obsahuje cinnamaldehyd, který vykonává tuto činnost.

Infekce močových cest

Na tyto infekce mohou pomoci teplé sedací koupele s esenciálními oleji. Použijte oleje ze skořice, eukalyptu a tea tree. Přidejte 10 až 15 kapek do koupele. Lázeň poskytuje po několika aplikacích rychlou úlevu.

deprese

Aroma skořicového oleje je otepluje a povznáší smysly. Zklidňuje mysl a pomáhá člověku překonat negativní pocity. Vdechujte vůni přímo z lahvičky asi 1 minutu.

srdeční onemocnění

Těm, kteří trpí srdečními onemocněními, onemocněními koronárních tepen, nebo mají vysoký krevní tlak, může také pomoci skořicový olej. Podle některých studií má velké množství vápníku a vlákniny. Ty pomohou vašemu tělu chránit se před těmito onemocněními.

antioxidant

Podle studie publikované v Journal of Cosmetic Science, se skořice ukázala jako nejúčinnější antioxidant z 25 testovaných esenciálních olejů. Kombinace oleje z listů Hřebíčkový a škoicového oleje chrání lipidy v kůži před oxidačním poškozením z ultrafialového záření.

artritida

Skořicový esenciální olej spolu s jinými anti-revmatickými esenciálními oleji se používá jako masážní olej pro úlevu od artritidy. Přidejte 4 – 5 kapek skořicové silice do základního oleje, jako je hořčičný olej. Jemně olej zahřejte a bolestivé místo masírujte. Pravidelná masáž jednou denně poskytuje rychlou úlevu od artritidy.

Zdroj.somzena.sk