Zdravotní výhody, proč pít vodu s citronem každé ráno

1) Pomáhá bojovat  s infekcemi respiračního systému, bolestmi krku a záněty nosních dutin . Je to kvůli silným protizánětlivým vlastnostem citronu.

2) Citron obsahuje velké množství  vápníku, hořčíku, kyseliny citrónové, fosforu  a dalších důležitých vitamínů a minerálů.

3) Pití citrónové vody pomáhá  předcházet rozmnožování a růstu patogenních bakterií , které způsobují různá onemocnění a infekce.

4) Citronová voda napomáhá  správnému fungování nervového systému  (kvůli vysokému obsahu draslíku). Deprese a úzkost jsou často krát důsledky nízké hladiny draslíku v krvi. Nervový systém potřebuje dostatek tohoto minerálu pro zajištění pravidelných signálů do srdce.

5) Snižuje krevní tlak.  Pravidelná konzumace jednoho citronu denně, sníží krevní tlak o 10%.

6) Má na tělo  alkalický účinek.  Když ji vypijete těsně před jídlem, pomáhá vašemu tělu, udržovat vyšší úroveň acidobazické rovnováhy. Čím je tato úroveň vyšší, tím více je váš organismus schopen bojovat s nemocemi.

7) Voda s citronem je dobrá na pokožku. Vitamín C zlepšuje pokožku tím, že omlazuje tělo. Pravidelné pití citrónové vody na ráno zlepší kvalitu vaší pokožky.

8) Voda s citronem  pomáhá ředit kyselinu močovou , jejíž hromadění vede k bolestem kloubů a dně.

9) Je  prospěšná pro těhotné ženy . Vitamín C zajišťuje formování kostí u nenarozeného plodu, Současně díky vysokému obsahu draslíku, pomáhá formovat buňky v mozku a nervům systému dítěte.

10) Snižuje pálení žáhy .

11) Pomáhá  rozpouštět žlučníkové kameny a pankreatické kameny.

12) Dodává tělu elektrolyty,  které zabezpečují  správnou hydrataci . Nejdůležitější elektrolyty v citrónu jsou draslík, vápník, hořčík.

13) Obsahuje pektinové vlákna, které mají silné antimikrobiální látky. Ty jsou  prospěšné pro zdraví tlustého střeva . Obsah těchto vláken dokonce  potlačuje chuť k jídlu.

14) Odplavuje z těla toxinu, pro své silné antioxidační vlastnosti, a tím ho účinně  detoxikuje.

15)  Zabraňuje vzniku rakoviny , z toho důvodu, že citron je silná alkalická potravina. Několik studií potvrdilo, že rakovina nedokáže přežít v alkalickém prostředí.

Zdroj:livingtraditionally