POSTUP:

Nejprve si uvaříme sirup z cukru a vody. Po ochlazení přidáme rum a vanilkovou esenci.

Těsto: Utřeme si z vajec bílkový pěnu se špetkou soli, pak přidáme cukr, vyšleháme a přidáme i ostatní žloutky. Dáme mouku s prosetým kakaem a jemně utřeme do jedné konzistence.

Nachystáme si plech vyložený papírem na pečení, vylijeme na něj těsto a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupních. Upečené těsto zkontrolujeme párátkem. Upečený piškot necháme vychladnout a potom překrojíme na dva pláty.

Vanilkový krém:

Žloutky dobře promícháme, přidáme prosím mouku a pak zředíme s trochou mléka, přidáme sirup a dobře promícháme. Zbytek mléka s vanilkovým cukrem uvaříme a nalijeme do něj žloutkovou směs a za stálého míchání aby se mouka pořádně promíchala a nevytvořily se nám bulky. Nakonec přidáme máslo a vanilkovou esenci, nasadíme prohlédněte potravinovou fólií a necháme vychladnout.

Kokosový krém:

Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Bílky smícháme s cukrem a vyšleháme nad párou ve vodní lázni. Pozor, bílky se však nemohou vařit! Pak odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Potom přimícháme v 2 – 3 kusech připravené máslo a dáme do mrazáku na 10 minut. Vychladlý krém vytáhneme a šlehačem ho pořádně vyšleháme dokud nezíská nadýchanou konzistenci. Nakonec vmícháme kokos.

spojování:

První plát těsta lehce polijeme sirupem, rozetřeme kokosový krém a položíme druhý plát těsta, zase lehce polijeme sirupem a natřeme vanilkový krém. Nakonec posypeme čokoládovými vločkami. Vložíme do lednice a po vychladnutí nakrájíme na stejné kostky.

Zdroj:privestesigateste.com