postup:
1. Kuřecí prsa omyjte a osušte. Nakrájejte na středně velké kousky.
2. Cibuli si nakrájejte na kostičky a kapii na menší kousky. Pokud používáte cherry rajčata, nechte je tak, jak jsou. Pokud jsou rajčata velké, nakrájejte je na kousky.
3. Žampiony si omyjte a vysušte.
4. Rozehřejte olej a máslo ve velké pánvi na vysokou teplotu. Přidejte kousky masa a smažte za stálého míchání, dokud nebudou jemně zlatohnědé. Pak je přeložte na talíř.
5. Na téže pánvi osmažte žampiony asi po dobu 2 minut, dokud trochu nezhnědnou.
6. K žampionům přidejte nakrájenou cibuli, vše míchejte a smažte další 2 minuty.
7. Přidejte prolisovaný česnek.
8. Přidejte mouku a za stálého míchání vše smažte asi minutu.
9. Nalijte do pánve mléko. Snižte teplotu na mírný ohřev a přiveďte směs k varu. Přidejte sůl, pepř, sladkou papriku, chilli (pokud máte rádi pálivé), tymián a podlijeme kuřecím vývarem.
10. Přidejte do omáčky nakrájené papriky a rajčata. Promíchejte a odstavte ze sporáku.
11. Přeložte omáčku z pánve do hluboké zapékací mísy (nebo jenského skla). Rozložte kousky masa po celém povrchu omáčky.
12. Posypte strouhaným sýrem.
13. Pečte 20 minut v předehřáté troubě na 200 ° C.
14. Vyjměte z trouby a naservírujte se svou oblíbenou přílohou. Můžete na talíři ozdobit petrželkou. Dobrou chuť!
Zdroj: youtube