Cibulové mléko na suchý kašel
Budete potřebovat:

1 litr mléka
1 cibule
2 st. l medu
2 st. l másla
špetka sody

Brambory oloupejte a nakrájejte na 4 kusy. Vařte ve vroucím mléce 5 minut s máslem a jedlou sodou (jen to s tou druhou nepřehánějte, jinak bude nepříjemné pít). Poté nechte mléko trochu vychladnout a přidejte med. Pijte v malých porcích po celý den, neustále se zahřívejte a nezapomeňte si večer nechat sklenici nápoje, abyste se druhý den cítili úlevně.

Mléko s cibulí na těžké záchvaty kašle

Budete potřebovat:

250 ml mléka
1 velká žárovka
špetka šalvěje
V šalvějovém mléce uvařte cibuli úplně do měkka a vše rozdrťte v mixéru. Výsledná směs by se měla pít v malých porcích během dne, ale pokud je kašel nepříjemný v noci – poloviční objem před spaním.

Sirup proti kašli z cibulového mléka

Budete potřebovat:

1 litr mléka
10 malých žárovek
1 hlava česneku
1 st. l. Miláček


Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na velké kousky. Přidejte do mléka a vařte, dokud cibule úplně nezměkne. Poté slijte léčivé mléko a po vychladnutí přidejte lůžko medu. Vezměte 2 polévkové lžíce. l. 3-4x denně.

Jedná se o vynikající podpůrné léky pro ty, kteří nestihli zasadit zničující ránu nemoci v prvních dnech a již berou vhodné léky.

Včasné nachlazení může tento lidový lék na kašel během několika dní zcela neutralizovat, ale i to má kontraindikace. Lidé s gastrointestinálními problémy, onemocněním jater, alergiemi na složky, patologií štítné žlázy nebo cukrovkou je lepší zdržet se tohoto nápoje.

V ostatních případech mléko s cibulí jen prospěje. Někdy se přidává bobkový list a koření pro zlepšení chuti a posílení účinku. Podělte se s námi o své recepty na kašel a rýmu.

Informace obsahují pokyny k vývoji a vývoji metod a nezasahují do lékařské práce, diagnostiky ani léčby rady. Tento materiál nemá žádný známý terapeutický účinek. Pokud máte nějaké otázky týkající se vašeho zdraví, vždy se poraďte se svým lékařem.

Zdroj:otozh