Hnojivo z banánové slupky pro orchideje

Pokud je vám líto celých banánů, můžete použít pouze slupku. Obsahuje také mnoho živin cenných pro rostliny a je bohatý na vitamíny a minerály.

Slupku ze tří banánů osušte na slunci (nejlépe asi 48 hodin). Poté je nakrájíme na malé kousky a spaříme 200 ml vody. Počkejte, až „čaj“ vychladne, sceďte zbytky banánů a získanou vodou můžete své orchideje přihnojit. Někteří zahrádkáři tvrdí, že je lepší necedit zbytky slupky a že je lepší aplikovat toto hnojivo tak, jak je.

Třídenní banánové hnojivo

Banánové hnojivo pro orchideje může také trochu kvasit. Vložte 3-4 banánové slupky do velké sklenice a zalijte je teplou vodou. Poté sklenici přikryjte utěrkou a dejte ji na 3 dny ven. Po těchto dnech je hnojivo připraveno k použití. Touto vodou můžete orchideje zalévat 2x měsíčně.

Banánový prášek

Banánovou slupku rozdělte na plátky a položte vnější kůží dolů na pekáč. Pečte je v troubě, dokud nebudou křupavé. Poté počkejte, až upečené slupky vychladnou a rozdrťte je na prášek. Můžete použít hnojivo na banány ve formě prášku, kterým posypete své orchideje, aby ještě lépe rostly. Obvykle se vyplatí odměřit 1 lžičku prášku na 1 květ.