Pojďme se podívat, co o tom potřebujete vědět!

Kvůli obsahu kumarinu němečtí vědci nedávno upozornili na škodlivé vlastnosti skořice.

Kumarin je přírodní ochucovací látka, která se vyskytuje v některých rostlinách (např. máta peprná, levandule) a tím i v několika potravinách – skořice jich obsahuje největší množství.

Obsah kumarinu ve skořici je však značně variabilní: obsahuje 2100-4400 mg na kilogram.

Kumarin ve větším množství zvyšuje množství jaterních enzymů v krvi, poškozuje játra, v těžších případech vede k hepatitidě a také brzdí srážlivost krve.

Denní dávka je 0,1 mg na kilogram tělesné hmotnosti, což je například 5 mg kumarinu denně pro pětičlennou osobu a 8 mg pro osmdesátičlennou osobu, ale pro 20kg dítě se doporučují pouze 2 mg. .

Zdroj..lavidalucida.com