Věčné mládí

Stejný flavonoid xanthohumol chrání náš mozek před Alzheimerovou chorobou a dokonce i před Parkinsonovou nemocí. Vědci z Oxfordu doporučují, aby každý člověk vypil denně nejméně půl litru světlého piva. Samozřejmě točeného.

Zdravé ledviny

Významný časopis Clinical Journal americké nefrologické společnosti publikoval nedávno článek, podle kterého pivo téměř o polovinu snižuje riziko ledvinových kamenů. Pijte ho a užívejte si zdraví.

Příjem vitamínů

A pivo obsahuje také obrovské množství vitamínů. Stefan Domening z rakouské pobočky WHO doporučuje, abyste si podrobněji přečetli chemické složení čerstvého piva: obsahuje více vitamínů než farmaceutická léčiva.

Nízkokalorické jídlo

Máme věřit chlapcům od Guinesse, kteří se domnívají, že pivo je nízkokalorické? Asi ano, přestože jsou zainteresovanou stranou. Kromě toho nezávislí odborníci již potvrdili zjištění pivovarů: i tmavá piva obsahují méně kalorií než pomerančová šťáva.

Silné kosti

Krzysztof Kisletski, pražský lékař, publikoval v časopise Journal of Science of Food and Agriculture článek o tom, že pivo by měli pít všichni, kteří si chtějí šetřit své kosti. Vysoký obsah křemíku v pivu posílí naši kostru lépe než vápník z mléka.

Pivní břicho

A hlavní nebezpečí, pivní břicho, není vůbec z piva. Takový přívažek roste pouze těm, kteří neznají míru a jedí pořád něco k pivu. Pivo bez chipsů, hranolků a jiných špatných věcí nebude mít na postavu žádný vliv.