Tachykardie Tachykardie je prudké zvýšení srdeční frekvence až o 90 nebo více úderů za minutu. Tachykardie může být fyziologická, to znamená, že není spojena se srdeční patologií. Palpitace srdce se objevují při intenzivním běhu a jiné fyzické aktivitě, stejně jako při stresu, strachu a silně vyjádřených emocích. Tato tachykardie zmizí okamžitě po uvolnění stresu, v klidu. Jiné typy tachykardie nejsou v žádném případě neškodné.

Vznikají v důsledku vrozených nebo získaných onemocnění srdce a dalších orgánů. Tachykardie obecně není nemoc, ale její projev. Je to nebezpečné, protože v důsledku zvýšené práce srdce nemá čas na naplnění krví, což vede ke snížení uvolňování krve a hladovění kyslíku celého organismu. Při prodloužené tachykardii (během několika měsíců) se vyvíjí trvalé porušení kontraktility srdce, jeho velikost se zvyšuje. Je třeba zabránit útokům na tachykardii. Nezastupitelnou pomoc při tom poskytují léčivé rostliny, zejména bylinné přípravky s měsíčkem.

Léčba Vezměte 1 polévkovou lžíci. lžíce nasekaných kořenů kozlíku lékařského a květů měsíčku. Míchejte a nalijte 1 1/2 šálku vroucí vody. Zakryjte a nechte působit 3 hodiny, poté přeceďte. Vezměte 1 / 3 šálku infuze 4-5 krát denně. Průběh léčby je 2 týdny. Po týdnu kurz opakujte. Provádějte takové kurzy 4-5krát ročně.

Arytmie

K obnovení srdečního rytmu je nutné podstoupit léčbu po dobu nejméně 6 měsíců.

Budete potřebovat 3/4 šálku meduňky, 1/2 šálku měsíčku, 1/2 šálku bobulí hlohu, 3 šálky vody. Každou složku vařte zvlášť ve sklenici vroucí vody a nechejte 15 minut vyluhovat pod víkem. Poté infuze přeceďte a promíchejte. Vezměte 1/2 šálku 3x denně po dobu tří týdnů. Po 10denní přestávce opakujte průběh léčby. Pak byste si měli dát dva týdny pauzu a začít znovu.

Ateroskleróza

Ateroskleróza je nejčastější vaskulární onemocnění způsobené zúžením tepen a oběhovým selháním. Jednou z příčin aterosklerózy je přebytek cholesterolu v krvi, který se hromadí v cévách ve formě plaků cholesterolu a zužuje jejich lumen. Dalším důvodem jsou změny ve stěnách krevních cév na buněčné úrovni, které závisí nejen na přejídání a sedavém způsobu života, ale také na genetické predispozici člověka. Přívod krve do orgánu, který je mu nejblíže, závisí na tom, která céva trpí. Ateroskleróza koronárních tepen srdce tedy vede k srdečním onemocněním. Mezi nejčastější komplikace aterosklerózy patří diabetes mellitus, hypertenze, ischemická choroba srdeční a infarkt myokardu. Léčit již započaté onemocnění je mnohem obtížnější než mu předcházet, což zahrnuje především správnou výživu s omezením masa a zahrnutí cenných druhů ryb do stravy, jakož i použití zeleniny , zejména olivový olej, místo másla. Tyto produkty zabraňují hromadění aterosklerotických usazenin ve stěnách krevních cév. I při pokročilé ateroskleróze byste se však neměli vzdát. Spolu s léky předepsanými ošetřujícím lékařem je dobré používat recepty tradiční medicíny, které zahrnují měsíček. Měsíček dobře čistí krevní cévy a pomáhá předcházet ateroskleróze a jejím komplikacím.

Hypertenze

Hypertenze je zvýšení krevního tlaku, které nezávisí na přirozených reakcích těla (strach, stres), ale je způsobeno jeho organickými poruchami, tj. Poruchami v systémech odpovědných za regulaci krevního tlaku. Známky hypertenze : bolest hlavy, zejména v zadní části hlavy, závratě, únava, slabost, snížený výkon, změny nálady. Mnoho lidí si tyto příznaky mýlí s únavou, aniž by věděli, že mají vysoký krevní tlak. Zvykají si na své špatné zdraví a depresi a snaží se to ignorovat. Mezitím hypertenze postupuje.

Pouze o několik let později se někteří pacienti s hypertenzí obrátí k lékaři a s překvapením se dozvěděli, že nemoc již nabrala poměrně vážnou formu. Hypertenze se může vyvinout u lidí nejen starších, ale i mladých lidí. Jedná se o chronické onemocnění, které je způsobeno dědičností, životním stylem, přítomností špatných návyků, včetně nadměrné konzumace silné kávy a alkoholu, neustálé těžké fyzické námahy a dalších faktorů. Komplikace hypertenze vedou k rozvoji mozkových mrtvic, selhání srdce a ledvin, infarktu myokardu. Aby se tlak vrátil do normálu, je nutné změnit životní styl, odpočívat více, pohybovat se mírně, nereagovat na podněty a v těžkých formách onemocnění užívat léky, které regulují hladinu tlaku. Použití měsíčku vám umožní pomalu, ale efektivně vrátit tlak zpět do normálu. Tato léčba však nestačí na silné tlakové rázy, kdy jsou vyžadovány silnější léky nebo injekce. Ke snížení krevního tlaku a zmírnění nervového napětí Vezměte 4 lžíce. lžíce květů měsíčku, 1 polévková lžíce. lžíce listů černého rybízu a 2 lžíce. lžíce jahodových listů. Vše důkladně promíchejte. Pak 1 polévková lžíce. nalijte lžíci směsi s 1 šálkem vroucí vody, přikryjte víčkem a nechte 30 minut vyluhovat na teplém místě. Vezměte  1/2  šálku 5krát denně 20 minut před jídlem. Léčivá infuze

Srdeční selhání

Srdeční selhání je slabost srdečního svalu (myokardu), který není schopen pohybovat krví stejnou silou, to znamená zásobovat orgány kyslíkem a živinami. Taková slabost nastává v důsledku poškození samotného myokardu, aorty, která se odchyluje od srdce nebo srdečních chlopní. Srdeční selhání je důsledkem onemocnění, jako je ischemická choroba srdeční, myokarditida (virový zánět srdečního svalu), srdeční vady, hypertenze, diabetes mellitus, závažné chronické patologické stavy jiných orgánů. Častěji trpí srdečním selháním ženy a lidé obou pohlaví nad 70 let. Známky srdečního selhání jsou: dušnost při námaze, bušení srdce, neklidný spánek, namodralá kůže na nohou a rukou, otoky nohou, bolest v pravém hypochondriu spojená s přetékajícími žilkami jater. Léčebné recepty Použijte tinkturu měsíčku s domácím alkoholem, ale můžete si ji koupit v lékárně. Je zvláště vhodný pro srdeční choroby doprovázené rychlým srdečním rytmem, otoky a dušností. Kromě pozitivního účinku na srdce zvyšuje tinktura chuť k jídlu a zlepšuje spánek.

Užívejte 30 kapek 3x denně po jídle. Průběh léčby je 3 týdny. – Chcete-li se zbavit dušnosti při srdečním selhání, potřebujete 2/3 šálku květů měsíčku s listy, 2/3 šálku šípků, 2 šálky čerstvých brusinek a 1 litr vroucí vody. Rozdrťte květy měsíčku s listy a naplňte je 3 šálky vroucí vody. Zakryjte víčkem a umístěte na tmavé místo, aby se vyluhovalo 1,5 hodiny při pokojové teplotě. V této době nalijte šípky 2 šálky vroucí vody a nechte pod víkem 30 minut. Po uplynutí doby infuze obě infuze přeceďte. Vymačkejte 1 šálek brusinkového džusu. Vše promíchejte a dobře protřepejte. Vezměte 2 lžíce. lžíce 3krát denně 20 minut před jídlem. Průběh léčby je 2 týdny, poté 5denní přestávka a léčba by měla být opakována.

Zdroj:itres.ru