3. Tlak na hrudi

Pokud cítíte tlak na hrudi, měli byste bezpodmínečně kontaktovat svého lékaře. Bolest na hrudi je nejdůležitějším prediktorem srdečního infarktu. Bolest nebo tlak na hrudi se může zvýšit, když se objeví potenciální infarkt. Někdy se bolest promítá do jiných částí těla, jako jsou paže a záda.

4. Nachlazení nebo chřipka

Pokud pociťujete příznaky nachlazení nebo chřipky, je velká šance, že vám hrozí infarkt. Mnoho lidí, kteří prodělali infarkt, hlásí, že těsně před ním zažili příznaky podobné nachlazení a chřipce.

5. Únava

Jste neustále unavení? Únava je důležitým rizikovým faktorem pro srdeční infarkt, protože často vzniká v důsledku špatného průtoku krve do srdce. Když jsou vaše tepny úzké, vaše srdce dostává méně krve, takže musí pracovat tvrději než obvykle. Pokud se tedy cítíte neustále unavení a vyčerpaní, rozhodně byste se měli poradit s lékařem.

6. Dušnost

Dalším vodítkem, že infarkt může být na obzoru, je pocit dušnosti. Když se tepny zúží a průtok krve se sníží, plíce nedostávají dostatek krve, aby správně fungovaly. Vaše srdce a plíce spolupracují, takže pokud jeden systém nefunguje správně, ovlivňuje to druhý. Pokud tedy zažíváte pocit dušnosti, může to být červený varovný signál, že se blíží infarkt.

I když jsou tyto příznaky užitečné při předpovídání budoucích srdečních záchvatů, měli byste se také ujistit, že získáte vhodnou pomoc.

Vedení zdravějšího, ne přehnaně stresujícího životního stylu je také mimořádně užitečné v prevenci srdečního infarktu. Doufáme, že znalost časných známek a příznaků infarktu pomůže mnoha lidem předejít budoucím infarktům.

Zdroj: healtheternally.com