3. Těsnost hrudníku

Pokud cítíte tlak na hrudi, měli byste se absolutně obrátit na svého lékaře. Bolest na hrudi je nejdůležitějším prediktorem infarktu. Bolest na hrudi nebo svírání se mohou zvyšovat, jak se blíží potenciální infarkt. Někdy se bolest promítá do jiných částí těla, jako jsou paže a záda.

4. Nachlazení nebo chřipka

Pokud máte příznaky nachlazení nebo chřipky, je velká šance, že vám hrozí infarkt. Mnoho lidí, kteří prodělali infarkt, hlásí, že těsně před ním zažili příznaky nachlazení a chřipky.

5. Únava

Jste neustále unavení? Únava je důležitým rizikovým faktorem infarktu, protože je často důsledkem špatného prokrvení srdce. Když jsou vaše tepny úzké, vaše srdce dostává méně krve, takže musí pracovat tvrději než obvykle. Pokud se tedy cítíte neustále unavení a vyčerpaní, rozhodně byste se měli poradit s lékařem.

6. Dušnost

Dalším vodítkem, že na obzoru může být infarkt, je dušnost. Když se tepny zúží a průtok krve se sníží, plíce nedostanou dostatek krve, aby správně fungovaly. Vaše srdce a plíce spolupracují, takže pokud jeden systém nefunguje správně, ovlivňuje druhý. Pokud tedy pociťujete dušnost, může to být červená varovná vlajka, že se může blížit infarkt.

Je důležité si uvědomit, že příznaky srdečního záchvatu se mohou lišit od člověka k člověku a zejména mezi muži a ženami. Doufáme, že znalost raných příznaků a příznaků srdečního záchvatu pomůže mnoha lidem předcházet budoucím infarktům.

Sdílejte tento článek se svými přáteli a nezapomeňte pečovat o své srdce!

Zdroj: healtheternally.com