JAK POSTUPOVAT PŘI ZÁNĚTU DÁSNÍ

sezamový olej

Tento olej je vynikající v boji proti bakteriím, které se udržují v ústní dutině. Dejte si do úst jednu lžíci a proplachujte si jím dásně cca 3 minuty. Opakujte každý den a po třech týdnech budete cítit, že jsou vaše dásně mnohem silnější.

rostlinné šťávy

Při zánětu dásní se používá také kořen lopuchu. Rozmixujte si ho a zřeďte s teplou, ale převařenou vodou v poměru 1: 5. Napijte se z roztoku, ale nepolykejte ho. Prevaľujte si ho cca 5 minut v ústech stylem jako když si po umytí zubů odstraňujete zubní pastu vodou. Opakujte třikrát denně. Tato kúra by měla trvat 1 týden.

bylinky

Výbornými a všestranně využitelnými pomocníky jsou také máta peprná a šalvěj. Mají antiseptické, zklidňující a antibakteriální účinky. Převařte si 2 dcl vody a přidejte lžičku jedné z bylinek. Nechte povařit přibližně 5-10 min. a potom nálev sceďte a nechte vychladnout. Proplachujte si jím ústa cca 3-5 min. několikrát denně.

eukalyptový olej

Tento olej je výborný pro zklidnění podrážděných dásní jako první pomoc. Úlevu pocítíte téměř okamžitě.

aloe vera

Pokud máte problémy s již odhalenými zubními krčky, vyzkoušejte aloe vera. Rozřízněte si list na polovinu a šťávou potírejte přímo postižené místo. Zabráníte tím, aby se zánět nešířil dál a nepostihl další zuby.

kokosový olej

Vytvořte si z kokosového oleje a jedlé sody zubní pastu. Myjte si ní zuby jednou týdně. Tato pasta zuby krásně vybělí a ochrání vaše dásně. Pokud byste použili jen kokosový olej bez sody, můžete si jím dásně oplachovat i častěji. Soda není vhodná pro každodenní použití, protože může porušit zubní sklovinu.

včelí produkty

Léčivé účinky včelích produktů jsou obecně známé. Pomůže vám i v tomto případě. Pořiďte si propolis a žvýkejte ho každý den, ráno i večer po dobu cca 15 min. Tato kúra by měla trvat alespoň 10 dní. Použít můžete také včelí vosk.

Domácí léčba bude samozřejmě trvat mnohem déle, pokud nenavštívíte lékaře. Naopak, odbornou pomoc můžete s našimi radami jen podpořit a urychlit. Sledujte svůj zdravotní stav a nezanedbávejte se. Ani sebe, ani svůj úsměv.

Zdroj:takprosto.cc