Gerbera (Gerbera jamesonii)
2

Tato kvetoucí rostlina je užitečná při neutralizaci toxických činidel, jako je například benzen, formaldehyd a trichlorethylen . Umístěte ji na teplejší místo s dostatek světla, aby mohla svou práci vykonávat na 100%.

Potos zlatý (Scindapsus)
3

Rostlina, která je jako stvořená pro pěstování v prostorách s nedostatkem světla. Přežije iv zakouřené kanceláři a spolehlivě likviduje benzen a formaldehyd . Nezapomínejte však, že jde o jedovatou rostlinu, která musí být pěstována mimo dosah dětí a domácích zvířat.

aglaonema
4

Věčně zelená a přitom nenáročná na pěstování. Nepotřebuje hodně světla, ale vyžaduje dostatečnou vlhkost. Za to se vám odvděčí filtrováním škodlivých plynů, jako benzen nebo formaldehyd . Plody a šťáva této rostliny jsou jedovaté.

Zelenec chocholatý (Chlopophytum comosum)
1946905-650-1463572839-shutterstock_370927343

Tato rostlina je podle studie NASA favoritem při čištění vzduchu ve vašem bytě či kanceláři. Je pěkná na pohled a jen svou přítomností likviduje 85% škodlivých látek ve vzduchu . Navíc, tato rostlina je neškodná pro lidi i zvířata a je skutečně nenáročná na pěstování.

břečťan
6

Velmi dobře snáší špatné světelné podmínky. Pohlcuje benzen, oxid uhelnatý, formaldehyd a trichlorethylen . Také pomáhá eliminovat některé alergeny – například plísně .

Azalka
7

Tato rostlinka s krásnými a bohatými květy vám pomůže udržet vzduch v interiéru bez formaldehydu , který se uvolňuje z překližky, nábytku a koberců. Azalka má krásné květiny a kvete poměrně dlouho, ale vyžaduje vaši pozornost a péči.

tchýnin jazyk
8

Velmi vytrvalá a velmi odolná rostlina, která se adaptuje téměř na všech místech a stále roste. Vyniká zejména její schopnost bojovat proti formaldehydu, benzenu, trichlorethylenu ať už v bytě nebo v kanceláři. V noci tato rostlina absorbuje oxid uhličitý a uvolňuje kyslík.

dracéna lemovaná
9

Dracéna roste velmi pomalu, ale rozhodně se vyplatí počkat si. Dospělá Dracena vás zbaví xylenu, trichlorethylenu a formaldehydu . Rostlina potřebuje dostatečný prostor, protože je poměrně vysoká oproti jiným pokojovým rostlinám. Dracéna oblibě místa s mírným slunečním zářením.

filodendron
10

Vyniká v své schopnosti odstranit bakterie, formaldehyd a další toxiny z ovzduší. Preferuje spíše stinné místa v bytě nebo v kanceláři. Péče o tuto rostlinu je velmi jednoduchá, ale nezapomínejte, že může být nebezpečná pro děti a domácí zvířata.

Nephrolepis
11

Vzduch v interiéru zvlhčuje a čistí od formaldehydu, oxidu uhelnatého a xylenu . Nejlépe se jí daří na stinném stanovišti. Nezapomínejte však na pravidelné zavlažování.

lopatkovec
12

Krásná a velmi vděčná pokojová rostlina. Je známá svou vynikající schopností zbavovat vzduch toxických látek jako například benzenu, formaldehydu, trichlorethylenu, toluenu a xylenu. Nezapomínejte mu pravidelně z listů odstraňovat prach, jeho čistící schopnosti budou ještě silnější.

bambusová palma
13

Umístěte ji vedle lakovaného nábytku. Tato palma bude likvidovat benzen, formaldehyd a další škodlivé látky , které takový nábytek uvolňuje do ovzduší.

zdroj: Brightside