blechy

Koušou domácí mazlíčky, ale dokonce i lidí. Chcete-li se zbavit těchto malých upíry, vyzkoušejte následující metody:

  • Borax: Tento všestranný prášek můžete rozprášit na různé povrchy a zaručeně zabije blechy v bytě. Dávejte si však pozor na použití na místech, kde mají přístup domácí mazlíčci nebo děti. Borax nechte na místě po dobu 12-48 hodin a potom ho vysajte.
  • Rozmarýn: 1 až 2 šálky čerstvých listů rozmarýnu uvařte ve vroucí vodě; po vychladnutí vmasírujte do kůže vašeho domácího mazlíčka a nechte uschnout (nejlépe na slunci).

pavouci

I když se u nás jedovaté pavouky nevyskytují, vidět doma je nechceme. Takto je dostanete tam, kam patří – ven, daleko od vašeho domu.,

Přidejte 5 – 10 kapek oleje z máty peprné do směsi 200 ml vody a 1/4 lžičky obyčejného saponátu, dobře protřepejte a nastříkejte do koutů, mezer mezi nábytkem, spár a na rámy oken.

roztoči

Původci alergických reakcí a podráždění pokožky . Takto je dostanete ze svého domu.

Smíchejte 6 lžiček eukalyptového oleje s 1,5 lžičkou tekutého pracího prostředku v kbelíku s vodou a namočte omyvatelné předměty do tohoto koupele a pak je umyjte jako normální. Na všechno ostatní stačí jen nanést a otřít čistým hadříkem. Pokud se vám nelíbí vůně eukalyptového oleje, můžete ho nahradit olejem z čajovníku, který je stejně efektivní.

Jak dostat roztoče z matrací

potřebujeme:

200 ml 3% peroxidu vodíku

3 lžíce jedlé sody

Pár kapek tekutého mýdla

postup:

Povrch matrace vyluxujeme.  Všechny přísady jen smícháme v láhvi s rozprašovačem a počkáme, dokud přestane pěnit. Potom lahvičku zavřeme a jednoduše nastříkáme na povrch matrace. Necháme působit alespoň 3 hodiny ve větrané místnosti. Když matrace uschne, můžeme ho obléci jako obvykle.

Našla jsem ještě návod na internetu, jak odstranit skvrny od moči rychle pomocí octa a vody!

Pokračování na další straně