Na výrobu džemu potřebujeme:
- 350 g máty
- 2 citrony
- 1 kg cukru
- 500 ml vody
Postup
Mátu omyjeme a přebytečnou vodu necháme okapat. Potom mátu nakrájíme nadrobno. Citron důkladně omyjeme a nakrájíme i s kůrou. Mátu a citron dáme vařit spolu s vodou.
Přivedeme do varu a vaříme 10 minut. Potom sejmeme z plamene, necháme zcela vychladnout a scedíme.
Do této směsi přidáme cukr a vaříme na slabém plameni pod dobu 2 hodin.
Nezapomínáme na míchání – směs bude postupně stále více houstnout. Horkou směs nalijeme do sterilizovaných sklenic a pevně zavřeme.
Mátové želé
Výborné nejen do dezertů, ale například i k masu či na chlebíčky. Výborně vypadá a ještě lépe chutná!
This photo of Old Hickory Steakhouse is courtesy of TripAdvisor
potřebujeme:
- 1 bal. želatiny
- 1 lžíci mátového sirupu
- 225 ml vody
- 3 lžíce krystalového cukru
Postup
125 ml vody smícháme s cukrem a sirupem.
100 ml vody použijeme na bobtnání želatiny.
Potom nabobtnalou želatinu, zahříváme, dokud se želatina nerozpustí. Podáváme hned.
Sledujte nás na Facebooku
https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/?fref=ts