Červená vyrážka na obličeji a vypadávání vlasů

Pokud jste se setkali s některými z těchto příznaků, tak vašemu tělu chybí vitamin B7. Lékařští odborníci nazývají tento vitamin jako vlasový vitamin.

Jezte čerstvá vajíčka, která jsou bohatá na protein zvaný avidin, který zabraňuje absorpci biotinu v těle. Dále zkuste jíst více lososa, avokáda, hub, sojových bob, vlašských ořechů, malin a banánů.

Červené nebo bílé kožní změny, které jsou podobné akné na obličeji, na rukou, stehnech a podobně

Tyto symptomy signalizují nedostatek vitaminu A a E. Chcete-li se zbavit takového problému, měli byste jíst méně jídel, které jsou nasycené margarínem a bylinným tukem.

Zvyšte přísun zdravých tuků. Jezte zelenou zeleninu, mrkev, sladké brambory a červenou papriku. Mají v sobě mnoho Beta-karotenu a pomohou vašemu tělu získat potřebné vitamíny. Pokud se vystavíte na pár minut slunci, dodáte tělu vitamin D.

Necitlivost a brnění v rukou a v nohou

Pokud se často setkáváte s takovými příznaky, pak vašemu tělu chybí vitamin B (B9 nebo B6, B12). Tyto příznaky se mohou potkat s anémií, depresí, hormonální nerovnováhou a únavou. Potřebujete tedy konzumovat kuřecí maso, krabí maso, vajíčka, křen a špenát.

Svalové křeče, silná bolest v prstech, zápěstí, nohou a zad

Toto je způsobeno tím, že vám chybí hořčík, vápník a máte nedostatek draslíku. Nejlepším způsobem, jak se zbavit tohoto problému je konzumovat jablko, grapefruit, třešně, cuketu, lískové ořechy, mandle, banány, brokolici, zelí, špenát.

Sledujte nás na Facebooku

https://www.facebook.com/P%C5%99%C3%ADroda-je-l%C3%A9k-1597975057187190/