4 tea tree olej

Čajovník má vynikající vlastnosti proti zánětům a infekcím. Vzhledem k tendenci cysty k oběma věcem je použití tohoto oleje vysoce žádoucí.

5.Zlepšit imunitu

Pokud je náš imunitní systém silný, pak si tělo dokáže vyléčit mazové cysty samo. K tomu je nejlepší jíst hodně ovoce, které je bohaté na antioxidanty, stejně jako zeleninu a bylinky. Čaje z lopuchu a červeného jetele se také velmi doporučují, protože vyplavují z těla toxiny.

6) vyhýbejte se bílému rafinovanému cukru

Příliš mnoho cukru může snížit účinnost imunitního systému a způsobit zánět cysty. Chcete-li tuto potravinu ze svého jídelníčku vyloučit, měli byste se vyhnout syceným nápojům, slazeným džusům a obecně všem potravinám, které byly podrobeny průmyslovému procesu.

7. Veďte zdravý životní styl.

Špatná strava, nadváha a sedavý způsob života jsou hlavními příčinami mazových cyst. Nejlepší prevencí je proto zdravý životní styl, kvalitní stravování a pohyb alespoň 3x týdně.

8) Dýchejte správně

Spát méně, než vaše tělo potřebuje, může způsobit oslabení vašeho imunitního systému a způsobit mnoho problémů, včetně cyst. Dbejte proto na dostatek odpočinku a spánku během noci.

Zdroj:salud.facilisimo.com