postup:

Bílky oddělte od žloutků a žloutky můžete hned odložit do chladničky, v tomto receptu jejich už nebudete potřebovat. Bílky pak vyšlehejte na tuhý sníh.

Mouku spolu s práškem do pečiva prosejte do sněhu a jemně vmíchejte. Stejně vmíchejte i najemno nastrouhaný sýr. Vymíchejte jednotné lepivé těsto, ze kterého rukama formujete kuličky velikosti vlašského ořechu. Kulky vložte do misky se strouhankou a kruhovými pohyby posouvejte misku tak, aby se kuličky postupně zcela pokryly strouhankou.

Na menší pánvi zahřejte olej a kulky smažte do zlatova. Kulky se smažit velmi rychle, stačí jim v rozpáleném oleji 30-40 sekund. Přeložte na ubrousek a můžete hned podávat. Pokud nespotřebujete všechny kulky, můžete je klidně zamrazit a odložit na později.

1
2