U výtoku z nosu  je užitečné vložit jednu kapku oleje do každé nosní dírky.  To lze provést jako prevenci, zejména v sezóně SARS a pokud jste v místnosti se suchým vzduchem.

Jedlový olej také zmírňuje záchvaty silného kašle:  nalijte čistý olej z pipety na kořen jazyka, 3-5 kapek ráno a večer.

Pro prevenci nachlazení  je nutné vtírat do hrudníku a zad směs 50 ml kokosového nebo olivového oleje s přídavkem rozmarýnu, jedle a máty, vždy po 5 ml.

Pozornost!  Tato léčba není vhodná pro malé děti a pacienty s bronchiálním astmatem! Je kategoricky nemožné použít jedle olej pro těhotné ženy v jakékoli formě, ve které se používá.

Plíseň na nohou je  dokonale ošetřena jedlovým olejem, pokud si po dobu 15 minut vytvoříte pleťové vody namočením vatového tamponu do jedlového oleje.

Pokud vás  „trápí“ nespavost , vykoupejte se jedlovým olejem. Přidejte 5 kapek jedlového oleje do lázně a ponořte do lázně asi 10-15 minut. Ale nezneužívejte koupel s jedlovým olejem, koupejte se tak každý den.

Jedlový olej se používá  na herpes ; za tímto účelem je kousek vaty navlhčen jedlovým olejem a aplikován na bolavé místo.

Zdroj.Fithacker