Brambory oloupeme a nastrouháme hrubým struhadlem. Poté odstraníme přebytečnou šťávu a přesuneme je do druhé mísy. V mixéru rozmixujeme oloupanou cibuli a očištěný česnek. Směs přidáme k bramborům spolu s vajíčky a zakysanou smetanou. Přidáme sůl, sušenou petrželku, hladkou mouku a pepř podle chuti a důkladně promícháme.

Směs rovnoměrně naneseme na plech s pečicím papírem a na vrchol naneseme masovou nádivku. Roládu pečeme v předehřáté troubě na 200 °C po dobu asi 25 minut.

Do mísy smícháme mleté maso, rozmixovanou cibuli, sůl, pepř a sušenou petrželku, a vše pečlivě promícháme. Po upečení bramborového plátu vyjmeme plech z trouby a položíme ho na pečicí papír.

Poté ho srolujeme ještě teplé a necháme 5 minut odpočinout. Následně roládu rozbalíme, naneseme na ni připravenou masovou nádivku a opět srolujeme. Roládu zabalíme do pečicího papíru a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C, kde ji pečeme dalších 40 minut.

Po upečení necháme roládu vychladnout, poté ji potřeme zakysanou smetanou a posypeme sušenou petrželkou.

Přejeme Vám dobrou chuť:)