V průběhu výzkumu bylo zjištěno, že působením na určité body na lidském těle pomocí indukovaného somatosenzorického procesu tyto body stimulují reflexní zóny.
To znamená, že dopad vyvíjený na konkrétní body našeho těla metodou reflexní stimulace stimuluje další oblasti vašeho těla. 
V průběhu studie bylo také zjištěno, že je možné ovlivnit body obličeje, rukou a těla.
Technologie MRI tedy umožňuje nácvik a aplikaci metod reflexologie a akupresurní léčby ovlivněním určitých bodů našeho těla.
Energetické meridiány a jejich dopad na naše tělo
Jak jste se již dozvěděli, když se uchýlíte k působení na určité body našeho těla pomocí akupresury a samo-masáže, můžete mít blahodárný účinek na naše tělo, například působením na určitou skupinu bodů můžeme vytvořit naše tělo zbavte se nadváhy a úzkosti.
Věděli jste, že vládnoucí poledník běží od středu celé tváře po čelo. 
To je důvod, proč když se dotknete povrchu kůže na čele, aktivujete skryté energetické centrum. 
Někdy může i ten nejjemnější tlak na čelo aktivovat tok dříve blokované energie a obnovit rovnováhu.
Podle tradiční čínské medicíny jsou latentní energetické toky nezbytné pro lepší cirkulaci oběhového systému a všech našich tělesných funkcí.
Proč je tato energie latentní? 
Naše vnitřní energie je blokována fyzickým i emocionálním traumatem, které můžeme denně snášet.
Masáží čela lehkým tlakem aktivujete energetické meridiány, což výrazně zlepší krevní oběh, sníží svalové napětí a dokonale stimuluje mozek.

Veškerá energie našeho těla zpravidla začíná proudit z hlavy do všech ostatních částí těla. 
Tlakový bod na čele, se kterým budete pracovat, je v zásadě naše třetí oko, v tradiční čínské medicíně se tento bod nazývá GV 24. Tento bod se nachází mezi obočím těsně nad nosem ve středu našeho čela.
Lisování a masírování tohoto bodu na čele nám také umožní zlepšit koncentraci, zmírnit bolesti hlavy a pomoci při únavě očí. 
Je obzvláště užitečné masírovat tento bod pro ty, kteří pracují u počítače mnoho hodin denně.
Pravidelné masírování tohoto bodu vám pomůže rozvíjet smysl pro intuici podle tradiční čínské medicíny. 
Chcete-li provést masáž sami, musíte stisknout určitý bod na čele, který je umístěn uprostřed nad středem obočí o 3 cm. Stiskněte nebo masírujte tento bod po dobu 45 sekund - 1 minuta.

Další výhody masáže tohoto bodu na čele
Vědci, kteří studují neinvazivní kosmetické procedury, zjistili, že reflexní procedura čelního bodu může dosáhnout omlazujícího účinku na obličej, to znamená zabránit vzniku vrásek. 
Vědci také tvrdí, že tento postup aktivuje jedno z center mozku, nebo spíše mandle jádra, které ovlivňují lidský lymfatický systém, způsobují odstranění nervového napětí a pomáhají zbavit se negativních metabolických produktů.
Tento postup má také pozitivní vliv na krev a lymfy (zabraňuje otokům), omlazuje pokožku, koriguje rohy očí a úst a urychluje proces regenerace těla (zejména po operaci).

Zdroj:volkovysk.by